1. Kitap: Camiler, Medreseler ve Tekkeler, IRCICA, İstanbul, 2003
Bu kitapta Osmanlı’nın Mısır’ı fethinden (1517) 1805’te Mehmed Ali Paşa yönetiminin başlangıcına kadar geçen dönemde inşa edilmiş 141 cami, medrese, zaviye ve tekke kapsanmıştır. Her bir yapıyla ilgili bölümler kronolojik sırayla verilmiş olup her birinin resmî tescil numarası, yapım tarihi, banisi, konumunun tanımı kaydedilmiştir.
2.Kitap: Çeşmeler, Okullar ve Sulama Yerleri, IRCICA, İstanbul, 2011
İki ciltten oluşan ikinci kitap, Osmanlı döneminde Mısır’da yaygın olan diğer yapı türlerine odaklanmaktadır: sebiller, ilkokullar ve hayvan sulama yerleri (yalaklar). Kitapta 16. yüzyılın başından 20. yüzyıla kadar olan dönemde inşa edilmiş 474 yapı yer almaktadır. Her yapı için ayrıntılı bir açıklama, detaylı haritalarla yerinin tarifi, banisi ve bağlı olduğu merci, korunma durumu ve yapılmış ise restorasyonları üzerine bilgiler verilmiştir. Bayındırlık işlerinin bir unsuru olan sebilin yanında genellikle bir ilkokul (küttab) mevcuttu. Bu yapının tamamı daha büyük bir yapıya (cami, han vb.) bağlı olabileceği gibi bağımsız da olabiliyordu. Binaların aralarından geçen sulama kanalları da bayındırlık işlerinin bir parçasıydı ve hayvanlar için su sağlıyordu. Su, yeraltı sarnıçlarını doldurmak üzere Nil’den taşınıyordu.
Bu eseri hazırlayan Mohamed Abul Amayem, Kahire’nin mimari tarihi konusunda seçkin bir uzmandır. Kahire’deki Mısır Tarihî Eserler Teşkilatında, Fransız Şark Arkeolojisi Enstitüsü’nde ve daha sonra IRCICA’da görev yapmıştır.,
Basım Yeri: İstanbul, Basım Tarihi: 2003, 2. Kitap: 2011